FødevareWatch

Schweiziske Givaudan i hopla efter dobbelt så god vækst som ventet

Novozymes-partneren Givaudan overrasker med stort regnskab for første kvartal

Givaudan stiger 3,6 pct. til 3901 schweizerfranc, efter at verdens største producent af dufte og aromaer har overrasket med en større end ventet sammenlignelig salgsvækst i første kvartal.

Den sammenlignelige salgsvækst blev på 7,7 pct. i første kvartal, hvilket er mere end det dobbelt af analytikerestimatet indsamlet af Bloomberg News på 3,68 pct.

Det samlede salg steg 3,4 pct. til 1,67 mia. schweizerfranc, hvilket er over analytikernes forventning på 1,62 mia. schweizerfranc.

Salget i divisionen Duft og Skønhed steg med 5,8 pct. til 788 mio. schweizerfranc, hvor analytikerne kun havde sat næsten op med 755 mio. schweizerfranc.

I divisionen Smag og Velvære blev det til et lille løft i salget på 1,4 pct. til 886 mio. schweizerfranc sammenlignet med analytikerprognosen på 871,2 mio. schweizerfranc.

Den tyske konkurrent Symrise løftes med 3,1 pct. på børsen i Frankfurt.

Under de hjemlige himmelstrøg er Givaudan blandt andet kendt for at være sidste arbejdsplads for Mauricio Graber, før han overtog rorpinden hos Chr. Hansen.

Novozymes har også et strategisk forskningspartnerskab om at udvikle bæredygtige løsninger inden for mad og rengøring med Givaudan.

 

Mere fra FødevareWatch

Bæredygtighed skal sikre fiskeforretningen 100 år frem

Milliardforretningen Nordic Seafood i Hirtshals følger indgroede principper om ansvarlighed fra de japanske ejere, men råber sjældent højt om det. På sigt vil indsatsen bære frugt, efterhånden som markedet efterspørger bæredygtige fisk og skaldyr, lyder det fra topchefen.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier