FødevareWatch

Hypet donutkæde scorer millioner efter første år

Interessen for de pyntede kager har været enorm for virksomheden, der har Cult-rigmænd i ejerkredsen. Antallet af butikker ligger i dag på seks, men ambitionerne er meget større.

Ninos Oraha og Türker Alicis åbnede kæden i 2019. | Foto: Stine Rasmussen/JPA

Kager med overtrukket glasur, chokolade eller karamel og toppet med søde sager som Toms-skildpadder, Oreo-kiks, Kinder-æg eller Snickers-barer har sikret venneparret Ninos Oraha og Türker Alicis virksomhed en plads i millionklubben.

Allerede i første regnskabsår kan de glæde sig over et millionresultat på bundlinjen i deres donutkæde Bronuts. hvor årets resultat for 2020 landede på 2,8 mio. kr.

"De 2,8 mio. kr. er jo ikke noget, vi mærker noget til, fordi de netop ligger ude i butikkerne. Vi ved, at Bronuts nok skal blive kæmpestort, vi vil gerne lege med de store som Dunkin' Donuts, men vi er samtidig enormt taknemmelige over det, vi allerede har opnået takket være vores fantastiske gæster," siger Türker Alici til Ekstra Bladet og fortæller, at kæden har en ambition om at nå 30 butikker.

Egenkapitalen i virksomheden lyder i dag på 2,8 mio. kr. og antallet af ansatte på 27, ifølge virksomhedens regnskab.

Kæden har i dag seks butikker i henholdsvis Kolding, Randers, Aarhus, Odense, Aalborg og København. Stifter Türker Alici har dog tidligere udtalt, at ambitionen lyder på, at kæden skal vokse til 13 butikker inden sommer med åbninger i bl.a. Esbjerg, Vejle og Næstved.

Foruden de to stiftere er også Cult-rigmændene Brian Sørensen og Brian Møller Kirkegaard, der samlet ejer en tredjedel af kæden, med i ejerkredsen.

"Vi begyndte at snakke om millioner, flere butikker, ind- og udland... Og vi tænkte, okay, det her kan vi fandeme ikke klare selv," sagde Türker Alici i juni til FødevareWatch om beslutningen om at udvide ejerkredsen.

Bronuts indgik i oktober en kontrakt med Dagrofa, der står for at levere alle råvarerne til kæden.

Frugtkasseleverandør kigger efter ny kapital

Pestoproducent flytter fynske arbejdspladser 

Leveringstjeneste vil have kunderne med på kæmpe børsnotering

Mere fra FødevareWatch

Ny formand i nordjysk fiskekoncern

Fiskekoncernen Seafood Danmark fik i sommer ny koncernchef, og nu er der også kommet ny bestyrelsesformand i selskabet med de store vækstambitioner.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier