FødevareWatch

Danone stiger på nyhed om ny direktør

Den franske mejerikæmpe har medvind på børsen tirsdag morgen efter nyheden om, at der skal indsættes en ny direktør.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS / Ritzau Scanpix

Investorerne tager godt imod franske Danones planer om at splitte rollen som bestyrelsesformand og administrerende direktør op.

Aktierne i Danone, verdens største yoghurtproducent med brand som Evian og Actimel, stiger 0,2 pct. tirsdag formiddag.

Det er Emmanuel Faber, der de seneste tre år har haft begge poster hos Danone, som vil droppe rollen som adm. direktør, så snart der er fundet en egnet afløser.

Flere store aktionærer hos Danone har presset på for en ændring i toppen af ledelsen af selskabet på det seneste, efter at salget gik tilbage for første gang i 30 år sidste år, og aktien er gået tilbage siden før coronakrisens udbrud, skriver Bloomberg News.

Finanshuset Jefferies påpeger, at trækket vil blive taget positivt imod af investorerne så som Artisan Partners, der har skubbet på for en opdeling.

Danone giver efter for investorpres og skiller toprolle ad Arlas scorer ny stor aktiegevinst i Kina Danone vil sælge andel af kinesisk mejeriselskab 

Mere fra FødevareWatch

Arla vinder klagesag om greenwashing

Fødevarestyrelsen har frikendt mælkeproducenten Arla i anklage om greenwashing. Foreningen bag klagen kalder afgørelsen "skuffende" og trist for forbrugerne.  

Tre restauranter lukker grundet smitte i populær ferieby

Tre restauranter i Skagen har valgt at lukke, fordi deres personale er ramt af smitte med coronavirus efter en af årets travleste turistuger i byen. Der kan endnu ikke aflæses en generel smittestigning i SSI's tal, men en ekspert opfordrer til at holde øje med smittesituationen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier