FødevareWatch

ISS udskyder udbytte de næste to år

I forbindelse med regnskabet for 2020 har servicekoncernen meddelt, at aktionærerne må se langt efter udbyttebetaling.

Foto: Niels Hougaard/ERH

Aktionærerne i servicekoncernen ISS kommer til at se langt efter udbyttebetaling de næste to år.

Det fremgår af koncernens regnskab for 2020, der er offentliggjort torsdag morgen.

"Vi forventer en betydelig reduktion i 2021 for driften, mens pengestrømmene gradvist ventes at blive forbedret," skriver ISS i regnskabet.

"For yderligere at støtte vores leveringsmål for den igangværende turnaround, vil der hverken være udbyttebetaling eller aktietilbagekøb i 2021 og 2022, da vores gearingsmål ikke forventes opfyldt inden udgangen af 2022," fremgår det.

Også sidste år - den 20. marts - suspenderede ISS det foreslåede udbytte på 7,70 kr. på grund af udbruddet af coronavirus.

Både i 2019, 2018 og 2017 udbetalte ISS et udbytte på netop 7,70 kr.

Forventer positiv vækst i 2021

ISS har i samme forbindelse løftet sløret for sine forventninger til 2021 - og de foreløbigt udmeldte forventninger, som blev meldt 16. december, fastholdes.

Serviceselskabet venter i 2021 en positiv organisk vækst og en driftsmargin før andre poster på 2 pct.

"Usikkerheden er fortsat stor, da covid-19 påvirker aktivitetsniveauet på en hidtil uset måde, især inden for Food-services," skriver selskabet.

I regnskabet skriver selskabet videre, at omsætningen i første kvartal ventes at blive signifikant påvirket af restriktioner og nedlukninger.

"Vi forventer gradvist at genoprette en del af vores mistede covid-19-omsætning over nogle år, startende fra andet kvartal 2021," skriver selskabet.

Bedre end forventet i 2020

Servicekoncernen ISS nåede i andet halvår af 2020 en organisk vækst, der var bedre end ventet blandt analytikerne.

Den organiske vækst endte i andet halvår på minus 9,9 pct. Her var blandt analytikerne ventet en negativ organisk vækst på 10,2 pct. ifølge konsensusestimater indsamlet af ISS. I samme periode sidste år endte den den organiske vækst på 8,1 pct.

Toplinjen faldt mindre end ventet i forhold til andet halvår af 2019. Omsætningen landede på 34.342 mio. kr., hvor analytikerne på forhånd havde ventet en omsætning på 34,297 mia. kr. mod 40,669 mia. kr. i samme periode sidste år.

For hele året endte den organiske vækst på negative 6,5 pct. Her havde ISS selv meldt om en negativ organisk vækst på 6-8 pct. Analytikerne havde ventet en negativ vækst på 6,7 pct.

Driftsmarginen eksklusive omstrukturering og engangsudgifter, som ISS selv har guidet på, landede i andet halvår på 0,8 pct. For hele året endte den post på 0,5 pct. og var dermed på linje med ISS' egne forventninger, der lød på en "marginalt positiv" driftsmargin.

Nettoresultatet for fortsættende aktiviteter endte i andet halvår med et underskud på 2,691 mia. kr. mod et ventet underskud på 2,482 mia. kr. blandt analytikerne.

Det store underskud skyldes i høj grad store omkostninger til restrukturering af selskabet.

"2020 er et år, som ikke vil blive glemt. Den globale pandemi udfordrede ISS, økonomier og virksomheder over hele kloden. Vores finansielle performance blev negativt påvirket af globale nedlukninger, og igennem disse svære tider har vi fokuseret på sikkerheden og helbredet hos vores kollegaer, idet de har gjort en stor forskel for vores kunder og deres ansatte," lyder det fra den adm direktør, Jacob Aarup-Andersen, i regnskabet.

ISS-optakt: Afslutningen på et rædselsfuldt år Kantinekoncern melder om fremgang på bundlinjen Forsvaret i forhandlinger om at afslutte milliardkontrakt med ISS 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier