FødevareWatch

Fazer dropper ikonisk slikkepind

Efter mere end 60 år er det snart slut med de flade Dumle-slikkepinde, oplyser ejerkoncernen Fazer.

Foto: PR / Fazer

De fleste har nok et par gange i livet stiftet bekendtskab med den flade slikkepind, der på en pind af træ har været lidt anderledes end konkurrenterne i markedet, men snart er det slut.

Af en pressemeddelelse fra den finske Fazer-koncern fremgår det, at man med udgangen af marts indstiller produktionen af den kendte Dumle-slikkepind, simpelthen fordi maskinen, som produktionen foregår på, tages ud af drift.

"Maskinen der producerer Fazer Dumle-slikkepinden skal betjenes med håndkraft og kræver reservedele, som ikke er til at opdrive mere. Derfor er det tid til at sige farvel," siger Christina Frænde, marketingmanager hos Fazer Danmark.

Karamellerne og det øvrige sortiment fra Fazer Dumle vil fortsat komme på hylderne i butikkerne, men slikkepinden vil snart forsvinde.

"Håndværket såvel som opskriften er lige så unik som slikkepinden, og derfor svær at erstatte med nutidens moderne teknologi. Vi har forsøgt at finde en løsning til at fortsætte produktionen på en effektiv og bæredygtig måde, men det er desværre ikke længere muligt," siger Christina Frænde.

Afslutningsvist hedder det, at man arbejder videre med planerne om at kunne producere slikkepinden igen, men det bliver i så fald i en ny version.

Kantinekoncern indkasserer ekstraordinært underskud Finske Fazer dykker i indtjening i svært år Finske Fazer lukker endnu et bageri 

Mere fra FødevareWatch

Dansk virksomhed vil være vinbøndernes svar på Airbnb

Ved at fjerne mellemleddet mellem vindyrkerne og kunderne gør techvirksomheden det billigere at købe vin i Europa. "Samme model kan vi udbrede til USA," siger dansk direktør og stifter, der arbejder sammen med 1300 vingårde, og selv er bosiddende i Californien.

Tiltalte erkender højere produktion end oplyst i Hjarnø-sag

Retssagen mod Hjarnø Havbrug og ejeren åbnede med en erkendelse af at have oplyst forkerte fiske- og fodermængder til myndighederne over en årrække, men at tilsynsmyndigheden var blevet oplyst om det. Anklageren kræver konfiskation på 191 mio. kr. og fængselsstraf.

Britiske fiskere i store problemer efter brexit

Det er med en stor grad af fortrydelse, at dele af det britiske fiskerierhverv kigger tilbage på brexit-afstemning for snart fem år siden. Én eksportør har set omsætningen falde med 80 pct.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier