FødevareWatch

Danone øger salg af mejeriprodukter

Mejeri- og fødevareproducenten Danone har for første gang i 30 år set omsætningen falde. Et stigende salg af mejeriprodukter holder dog hånden under svært 2020.

Foto: Thomas Lekfeldt/extlMorgenmad15.jpg

Den franske fødevarekæmpe Danone, der blandt andet er kunde hos danske Chr. Hansen, har i 2020 måttet se sin samlede omsætning falde for første gang i 30 år.

Det skriver Bloomberg.

Ifølge regnskabet er der tale om tilbagegang på de fleste forretningsområder for Danone. Dog er salget af mejerirelaterede produkter et af de få lyspunkter, der således også lyser lidt på Chr. Hansen.

Det er nemlig på det område, hvor de to selskabers relation består.

Danones salg af mejerirelaterede produkter steg med 3,4 pct. i 2020, fremgår det af regnskabet.

Samlet set faldt Danones omsætning dog til 23,62 mia. euro, hvilket er en tilbagegang på 6,6 pct. sammenlignet med året forinden.

Det er dog på linje med forventningerne til regnskabet, hvor analytikere spåede en omsætning på 23,75 mia. euro.

Selskabets driftsindtægter landede på 3,32 mia. euro, hvilket matcher konsensusestimaterne. I 2019 lød driftsindtægterne på 3,85 mia. euro.

Den administrerende direktør, Emmanuel Faber, der ifølge Bloomberg har været under stort pres fra aktionærerne på bagkant af den seneste tids resultater, tilskriver især pandemien de skuffende tal.

"På forretningsfronten, da covid-19 resulterede i en pandemi i hele 2020, stod vi over for kortsigtede materielle udfordringer i en række af vores nøglekategorier og geografiske områder," lyder det.

Han ser desuden et første kvartal på linje med 2020, hvor det hovedsageligt kommer til at handle om en genopretning af det tabte.

"Vi er fokuseret på at forbedre vores salgsvækst allerede i andet kvartal, og det er vi sikre på, at vi kan," siger Faber.

Danones bestyrelse foreslår et udbytte på 1,94 euro per aktie. Det er et fald på 8 pct. sammenlignet med året forinden.

Torsdag faldt selskabets aktie med 0,6 pct. til 55,58 kr.

Mere fra FødevareWatch

Aarstiderne vil sætte sig på mere af hverdagen

Måltidskasser med aftensmad flankeres af nye tiltag, der skal gøre Aarstiderne til et bredere alternativ til onlinesupermarkederne. Yderligere tiltag er på vej efter et år, hvor antallet af solgte kasser steg med 20 pct.

Vestjysk fiskeselskab kommer ud med lille underskud

En kombination af en fabriksbrand sidste forår og pandemiens påvirkning af foodservicemarkedet har sendt lakseseskabet Norlax i lille minus. Selskabet, der netop har fået amerikansk hovedejer, forventer bedring i år.

Pandemi giver rekordforventninger i cocktail-selskab

Et forår præget af fortsatte restriktioner i det danske natteliv får Cocktail Company til at skrue forventningerne et nøk opad. "Efter vores virtuelle omstilling forventer vi nu, at det bliver virksomhedens bedste kvartal nogensinde," siger stifter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier