Brian Mikkelsen: Vi er tæt på en aftale med regeringen om et coronapas

"Der går ikke mange dage", før der lander en aftale med regeringen om et digitalt coronapas, siger Dansk Erhvervs topchef.
Tanken bag coronapasset er, at vaccinerede danskere igen kan gå på restauranter, til konferencer, musikfestivaler og sportsbegivenheder. | Foto: Jonas Olufson
Tanken bag coronapasset er, at vaccinerede danskere igen kan gå på restauranter, til konferencer, musikfestivaler og sportsbegivenheder. | Foto: Jonas Olufson
AF ALTINGET FORMIDLET af ritzau

Et af erhvervslivets største ønsker er tæt på at gå i opfyldelse.

Både DI og Dansk Erhverv har i lang tid ønsket et digitalt coronapas i kampen for at åbne samfundet igen. Og nu er en aftale med regeringen tæt på. Det fortæller Dansk Erhvervs topchef, Brian Mikkelsen, til Altinget.

"Jeg tror snart, at vi bliver enige med regeringen om at få et digitalt coronapas. Der går ikke mange dage," siger Brian Mikkelsen.

Den tidligere konservative erhvervsminister forklarer, at Dansk Erhverv lige nu forhandler med regeringen om, hvordan den endelige model skal se ud, og hvilke grupper der skal kunne anvende coronapasset først.

Brian Mikkelsen fokuserer i forhandlingerne særligt på oplevelsesindustrien, hvor organisationen har et større projekt kørende med Divisionsforeningen, festivalerne og liveindustrien, så danskerne igen kan komme til fodbold og koncerter.

"Der vil et sådant pas betyde noget, og det vil det også for restauranterne. Det vil have en mærkbar virkning for erhvervslivet," siger han til Altinget.  

Tanken bag coronapasset er, at vaccinerede danskere igen kan gå på restauranter, til konferencer, musikfestivaler og sportsbegivenheder. Men erhvervsorganisationerne har lagt stor vægt på, at coronapasset skal være digitalt for at undgå forskelsbehandling.

"Coronapassene skal være digitale, så testsvarene også kan komme på. Det varer noget tid, før alle er vaccinerede, og så nytter det jo ikke noget, at det kun er dem, der er vaccineret, der kan gå på restaurant," siger han til Altinget og tilføjer:

"Et coronapas vil hjælpe virksomhederne og vise, at der er lys for enden af tunnelen, så det vil gøre en kæmpe forskel. Vi vil gerne have åbnet nogle ting gradvist. Der kan man kombinere vaccinationer og nogle negative testsvar."

Altinget har været i kontakt med Erhvervsministeriet. Men ministeriet ønsker hverken at be- eller afkræfte, om man forventer at lande en aftale om et digitalt coronapas inden for de kommende dage.

Hoteller og restauranter: Hjælpepakkerne skal hurtigere ud denne gang

Restaurant-formand forventer bedre krisepakker efter minksag 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter