FødevareWatch

Finsk krydderikæmpe skyder penge i schweizisk laboratoriekød

Finske Pauligs ventureselskab Pinc investerer i schweizisk startup, der vil markedsføre kød fra laboratorier.

Foto: PR

Den finske fødevarekoncern Paulig kaster sig nu ind i udviklingen af laboratoriekød som en af syv investorer det schweiziske startup Mirai Food.

Det sker gennem koncernens ventureselskab Pinc, der investerer i Mirai Foods, som arbejder med at kultivere dyreceller til produktion af laboratoriekød. Selskabet er ifølge en pressemeddelelsen en blandt få globale aktører, der producerer uden genetisk eller kemisk påvirkning af cellerne.

Syv investorer har lagt omkring 15 mio. kr. i såkaldt seed-kapital til brug i kommecialiseringen af Mirais produkter. Paulig står bag krydderibrandet Santa Maria samt en række kaffe- og planteprodukter med aktiviteter i 13 lande og omkring 2100 medarbejdere.

Paulig har også investeret i det danske kaffeselskab Kaffe Bueno og står bag Santa Maria-brandet i Danmark.

Kaffeiværksættere henter millioner fra vækstfond og krydderikæmpe 

Efter presset år er krydderiselskab tilbage med millionoverskud 

Kendt krydderiselskab presset i bund af private label 

Mere fra FødevareWatch

Tidligere Meyers-folk klar med ny frokostsatsning

Efter ti år stoppede Carl Johan Paulsen sidste år som chef for Meyers Køkken. Nu vil han og en tidligere kollega ind på det københavnske frokostmarked med ambitiøst afsæt og en plan for de kommende tre år.

Hancock-bryggeriet klarer sig på lokal opbakning

Mindre grænsehandel har hjulpet på omsætningen i Skive-bryggeriets seneste regnskab, der er presset af det manglende salg af fadøl til restaurationer og fester. Smalhals på omkostningsfronten har sikret overskud.

Nordjysk fiskeeksportør fanget i brexit-regler

Frederikshavn-selskabet Chrisfish har fået svært ved at eksportere skaldyr til Storbritannien. Højere toldmur og forsinkelse ved grænsen skaber frustrationer og vil ramme eksporten hårdt.

Parter skyder med skarpt i mejeriopgør: Hvad er mælk?

Plantedrik eller komælk. Tonen skærpes fra mejerisektoren og modstanderne hos plantedrikproducenter som Naturli Foods i forbindelse med EU-forslag, der skal præcisere mejeribetegnelsen. Mejeriforeningen kalder modstanden "hysterisk".

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier