FødevareWatch

Danish Crown melder om "januar-sløvhed" i salg af svinekød

Nedlukninger og en traditionel sløv januar holder fortsat salget af svinekød i Europa tilbage.

Foto: Kim Nielsen/Ritzau Scanpix

Der mangler fortsat fart på markedet for svinekød i Europa, lyder meldingen fra Danish Crowns markedsberetning. Kombinationen af pandemiens påvirkninger oveni en træg salgsmåned giver svære betingelser for afsætningen af svinekødudskæringer, hvilke får flere aktører til at skrue ned.

"Der er rigtigt mange slagteklare grise i Europa lige nu. Vores vurdering er dog, at en del af vores kollegaer rundt om i Europa tilpasser slagtningen efter, hvor meget kød de kan sælge i markedet. Derfor er der en relativ god balance i markedet, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Mens det går langsomt i Europa, melder Danish Crown om et godt salg til Kina og en "jævn afsætning" til Japan.

Lastbilerne ruller videre: Frygten for brexit-kaos gjort til skamme 

Mere fra FødevareWatch

Tidligere Meyers-folk klar med ny frokostsatsning

Efter ti år stoppede Carl Johan Paulsen sidste år som chef for Meyers Køkken. Nu vil han og en tidligere kollega ind på det københavnske frokostmarked med ambitiøst afsæt og en plan for de kommende tre år.

Hancock-bryggeriet klarer sig på lokal opbakning

Mindre grænsehandel har hjulpet på omsætningen i Skive-bryggeriets seneste regnskab, der er presset af det manglende salg af fadøl til restaurationer og fester. Smalhals på omkostningsfronten har sikret overskud.

Nordjysk fiskeeksportør fanget i brexit-regler

Frederikshavn-selskabet Chrisfish har fået svært ved at eksportere skaldyr til Storbritannien. Højere toldmur og forsinkelse ved grænsen skaber frustrationer og vil ramme eksporten hårdt.

Parter skyder med skarpt i mejeriopgør: Hvad er mælk?

Plantedrik eller komælk. Tonen skærpes fra mejerisektoren og modstanderne hos plantedrikproducenter som Naturli Foods i forbindelse med EU-forslag, der skal præcisere mejeribetegnelsen. Mejeriforeningen kalder modstanden "hysterisk".

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier