FødevareWatch

Mogens Jensen om exit: Embedsværket advarede mig for sent

Den forhenværende fødevareminister siger, at hans embedsværk orienterede ham for sent om manglende lovhjemmel.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Det var blandt andet utilfredsstillende håndtering fra embedsværket i Fødevareministeriet, der førte til, at regeringen udstedte en ulovlig ordre om, at alle mink i Danmark skulle aflives.

Det meddeler nu forhenværende fødevareminister Mogens Jensen (S) i en redegørelse.

"Jeg finder det kritisabelt, at regeringen ikke i forbindelse med drøftelsen i Koordinationsudvalget den 3. november 2020 bliver oplyst om, at der kan være et hjemmelsproblem i forhold til at udvide den hidtidige indsats med aflivning af mink til hele landet," skriver han og fortsættter:

"Som det fremgår af Justitsministeriets notits, er det på det foreliggende grundlag Justitsministeriets vurdering, at embedsværkets forberedelse af regeringens offentlige kommunikation ikke har levet op til de standarder, som må kunne forventes. Jeg finder det ligeledes kritisabelt, at jeg ikke bliver gjort opmærksom på den manglende lovhjemmel straks, da dette afklares. Min departementschef har beklaget forløbet over for mig."

Mogens Jensen meddelte tidligere onsdag, at han udtræder af regeringen.

SF-formand Pia Olsen Dyhr har allerede meddelt, at hun mener, at departementschefen i Miljø- og Fødevareministeriet, Henrik Studsgaard, ligeledes bør miste sit job.

Regeringen meldte 4. november ud på et pressemøde, at alle mink i Danmark skulle aflives.

Det skete af frygt for, at smitte med muteret coronavirus skulle sprede sig fra mink til mennesker og hæmme effekten af en fremtidig coronavaccine. Overblik: Alt om Mogens Jensens afgang

Mere fra FødevareWatch

System Frugt slutter af med røde tal

Året 2020 byder på underskud for salget af tørret frugt og nødder hos aarhusianske System Frugt. Selskabet blev sidste år solgt til Urtekram-ejeren Midsona.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier