FødevareWatch

L&F: Ny coronabølge koster 1 milliard i manglende eksport om måneden

Ifølge en vurdering fra Landbrug og Fødevarer står den danske fødevareklynge til at miste eksport for 1 mia. kr. om måneden under den anden coronabølge.

Frank Øland, cheføkonom i Landbrug og Fødevarer. | Foto: PR / L&F

Nedlukningen, der har fulgt i kølvandet på den anden coronabølge i både ind- og udland, koster den danske fødevareklynge 1 mia. kr. om måneden i tabte eksportindtægter, vurderer Landbrug og Fødevarer. Det skriver Børsen.

"Arla, Danish Crown og mange andre har et stort salg til foodservice, som jo desværre rammes alvorligt her i anden bølge, som har ført til mange restriktioner på store og vigtige markeder som Storbritannien og Tyskland og i resten af Europa. Vi holder jo ikke op med at spise, men når vi spiser mere hjemme, vil det de fleste dage være hverdagsmad," siger cheføkonom i Landbrug & Fødevarer Frank Øland, til avisen.

Han peger på, at det især går ud over salget af højværdivarer til restauranter, og hans forventning er, at fødevareklyngens samlede eksport i år vil ende på 167 mia. kr. mod de forventede 180 mia. kr. i begyndelsen af året.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier