FødevareWatch

Danisco-ejers indtjening faldt mindre end ventet

Den amerikanske Danisco-ejer, Dupont, kom bedre end frygtet igennem tredje kvartal, hvor både salg og indtjening er faldet mindre end ventet.

Dupont er gået tilbage salgsmæssigt, men slår alligevel analytikernes forventninger for kvartalet. | Foto: Denis Balibouse/REUTERS / X90072

Salget er dykket med 5,6 pct. i tredje kvartal til 5,10 mia. dollar, hvilket er over analytikerkonsensus indsamlet af Bloomberg News på 5 mia. dollar., svarende til godt 31 mia. kr.

Den justerede indtjening per aktie er faldet til 88 cent fra 96 cent, hvilket også er over analytikernes forventning på 75 cent.

I Nutrition & Biosciences, der indeholder Danisco, faldt salget med 3,8 pct. til 1,47 mia. dollar, svarende til 9,3 mia. kr. sammenlignet med analytikerprognosen på 1,52 mia. dollar.

Den planlagte fusion af Nutrition & Bioscience med IFF har modtaget aktionærernes godkendelse, og handlen ventes at være afsluttet i første kvartal 2021.

For helåret ventes den justerede indtjening per aktie at nå 3,17-3,21 dollar, hvor analytikerne ventede 3,03 dollar.

Dupont overtog Danisco i 2011, men i mellemtiden har Dupont fusioneret med Dow Chemicals, hvor selskabet hed Dowdupont, som igen blev splittet i tre, så der igen var et selskab ved navn Dupoint.

Dupont sender topchef og finansdirektør på porten  

Mere fra FødevareWatch

Finsk drikkevarekæmpes nordiske øleventyr skal begynde i Assens

INDBLIK: Med en købsaftale på Bryggeriet Vestfyen er den finske ølkæmpe Olvi på vej ind til Danmark. Det sker med en ambition om at gøre det traditionsrige, men underskudsramte, bryggeri til en "voksende spiller" – og samtidig få sat en fod i Skandinavien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier