FødevareWatch

Fødevarestyrelsen lukker ulovlig slagter

Et slagteri på Djursland, som er ejet af mand, der tidligere er blevet fradømt retten til at drive fødevarevirksomhed, er blevet lukket ned af Fødevarestyrelsens Rejsehold.

Foto: Cicilie S. Andersen/Ritzau Scanpix

Tirsdag lukkede Fødevarestyrelsens Rejsehold et slagteri i Trustrup ved Grenå, som ikke var registreret i Fødevarestyrelsen.

Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

I meddelelsen hedder det videre, at rejseholdets medarbejdere på adressen Århusvej 149 i Trustup fandt tre grisekroppe, et rullepølsekogeri og røgeri med bacon og griseører. Kødprodukterne blev beslaglagt og det anbefales, at forbrugere, der har købt kød eller kødprodukter på adressen, smider varerne ud til destruktion.

Ejeren af det ulovlige slagteri, der ikke er godkendt til fødevarevirksomhed, har tidligere været fradømt retten til at drive fødevarevirksomhed.

Til styrelsen oplyser han, at han har slagtet mellem 10 og 15 grise og en ko.

Han har afvist at oplyse, hvem han har solgt kød og kødprodukter til.

"Selve slagtningerne er sket på lokale landbrug uden en forudgående lovpligtig dyrlægekontrol. Fødevarestyrelsen kan derfor ikke afvise, at dyrene var syge, da de blev slagtet. Slagtning på et landbrug, der ikke er indrettet til formålet betyder, at der er stor risiko for, at kødet bliver forurenet med bakterier," hedder det i meddelelsen.

Kina lukker for endnu et Danish Crown-slagteri

Mug-sagen vokser hos Schulstad

Fødevarestyrelsen lukker ægpakkeri efter fund af død rotte

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier