FødevareWatch

Novozymes: Aktien er blevet for dyr

Gennemsnittet af analytikere regner med en negativ vækst på godt 5 pct. i det tredje kvartal, som Novozymes onsdag morgen aflægger regnskab for.

Foto: Martin Lehmann

Onsdag morgen kommer Novozymes med regnskab for sit tredje kvartal, og der er langt fra lagt op til nogen fest, for gennemsnittet af analytikere regner med en negativ vækst på godt 5 pct. i perioden, og samtidig vurderes det, at kursen på aktien nu er for høj.

Det skriver Børsen.

"Jeg forventer negativ organisk vækst, og jeg forventer, at resultaterne er under pres på grund af valutakursudviklingen med især en devalueret dollar i forhold til tredje kvartal i 2019," kommenterer Jonas Guldborg, i Danske Bank, over for Børsen.

Novozymes har også selv et forsigtigt syn på helårets omsætningsvækst, der ses i et interval mellem et minus på 2 pct. og et tilsvarende plus. Efter en fremgang på 4 pct. i årets første seks måneder er der lagt op til tilbagegang i tredje og fjerde kvartal.

Trods de udsigter har aktiemarkedet sendt kursen på Novozymes op siden udbruddet af corona, og Danske Banks analytiker vurderer, at der skal en vækst på 5 pct. til for at retfærdiggøre det nuværende kursniveau.

"Prissætningen er fastsat ud fra nogle forudsætninger, som jeg ikke tror kommer til at udspille sig."

Aktien i Novozymes lukkede tirsdag i niveauet omkring 415 kr., mens det gennemsnitlige kursmål ifølge Bloomberg News er på 344 kr. Kun to analytikere anbefaler køb af aktien, mens 19 siger "sælg".

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier