FødevareWatch

Amerikansk fødevarekæmpe stiger efter kvartalstal og opjustering

Et stort amerikansk fødevareselskab, der blandt andet producerer jordnøddesmør og syltetøj, har leveret en stribe stærke nøgletal.

JM Smucker står bag mærker som Jif og Smuckers. | Foto: Al Behrman/AP/Ritzau Scanpix

Det amerikanske fødevareselskab JM Smucker, som blandt andet producerer jordnøddesmør, mælk på dåse og bageingredienser, stiger med 6,9 pct. i tirsdagens amerikanske aktiemarked.

Aktiestigningen sker efter et sæt solide regnskabstal for første kvartal, som også indeholdt en opjustering af helårsforventningerne.

JM Smucker regner nu med et justeret overskud, for den fortsættende forretning, i hele regnskabsåret på 8,20-8,60 dollar per aktie mod tidligere 7,90-8,30 dollar. Det skal sammenlignes med et bud på Wall Street på 8,18 dollar.

Samtidig løftes prognosen for omsætningen til en vækst på 0-1 pct. mod førhen et fald på 1-2 pct.

"Vores første kvartal overgik vore forventninger især inden for kaffe og vores portefølje for forbrugerfødevarer. Forbrugerne fortsatte med at kigge efter troværdige og ikoniske mærker, da vi opnåede stærk vækst på tværs af næsten alle kategorier. Denne exceptionelle præstation fremhæver styrken i vores portefølje, potentialet i vores forbrugercentriske strategi, og vores engagement i at operere med finansiel disciplin," udtaler Mark Smucker, topchef i koncernen, i regnskabet.

Han spår samtidig om "fortsat momentum" i andet kvartal.

Koncernens justerede overskud per aktie steg desuden i første kvartal fra 1,58 til 2,37 dollar, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde regnet med 1,68 dollar.

Omsætningen steg sideløbende med 11 pct. til 1,97 mia. dollar mod ventede 1,81 mia. dollar.

Det justerede nettoresultat blev på 270 mio. dollar mod et bud på Wall Street på 191 mio. dollar. Driftsresultatet, målt på justeret EBITDA, landede samtidig på 473 mio. dollar. Her var ventet 354 mio. dollar.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier