FødevareWatch

Finanshuse justerer Chr. Hansen-kursmål på stribe efter regnskab

En række finanshuse opjusterer kursmål på Chr. Hansen-aktien.

Foto: PR/Chr Hansen

En lang række finanshuse har justeret kursmålet for aktien i Chr. Hansen, efter at ingredienskoncernen torsdag morgen offentliggjorde sit regnskab for tredje kvartal af det skæve regnskabsår 2019/20.

Selskabet overraskede positivt med en organisk vækst på 7 pct. i kvartalet, som løb fra starten af marts til udgangen af maj.

Til sammenligning havde analytikerne forudset en organisk vækst på 5,9 pct. i perioden, viser estimater indsamlet af selskabet. Det var dog en tilbagegang fra væksten på 8 pct. i tredje kvartal sidste år.

Coronakrisen har ikke umiddelbart haft en negativ effekt på Chr. Hansens hovedtal i perioden. Selskabet oplevede dog ændringer i kundernes indkøb.

I marts og tidligt i april opbyggede flere kunder nødlagre af flere ingredienser, men siden normaliserede lagrene sig igen.

Chr. Hansen kunne fremvise en overskudsgrad (EBIT-margin) før særlige poster på 30,8 pct. sammenlignet med konsensusforventningen på 30,4 pct.

Koncernen oplyste desuden, at den nu vil overveje de strategiske muligheder for farvedivisionen. De muligheder kan også omfatte et eventuelt frasalg af forretningen.

Aktien stiger 1 pct. til 694,20 kr. fredag. Siden årets start er aktien steget med 31 pct.

FinanshusKursmål efterKursmål førAnbefaling efterAnbefaling før
Kepler Cheuvreux655625holdhold
Barclays510450undervægtundervægt
Danske Bank720690hold køb
Berenberg660645holdhold
Morningstar530510sælgsælg
Exane BNP Paribas550525neutralneutral

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier