Over sommeren vil Nomas gæster kunne nyde vin og burger i udendørs omgivelser. Det skriver michelinrestauranten i en pressemeddelelse.
Konceptet er døbt Noma 3.0 og skal være Nomas første skridt i retning af genåbningen, da den traditionelle restaurant først vil være klar til gæster om en måneds tid.
"For at åbne restaurant Noma, som vi kender den, har vi brug for lidt ekstra tid til at få maskineriet op at køre igen. Det kommer til at tage vores team et par uger at få køkkenet tilbage på det niveau, det var på før lukningen," skriver køkkenchef og medejer, René Redzepi, og resten af Noma-holdet i pressemeddelelsen.
Torsdag 21 maj vil lokalerne på Refshaleøen være skiftet ud med en mere afslappet udendørs servering. Her vil burger- og vinmenu være hovedfokus.
Til Politikens Ibyens-sektion fortæller René Redzepi, at ejerne bag Noma regner med en halvering i omsætningen, fordi de normalt er afhængelige af turister, der besøger Danmark. Derfor har det været nødvendigt at gentænke konceptet.
"Er du ikke allerede i gang med at tænke kreativt, er du bagud. Måske skal vi også vænne os til, at vi har færre gæster. Men hvem ved, det kan også være, at det giver noget ro, og at der kommer noget godt ud af det. Jeg er stadigvæk ret optimistisk, men vi skal gennem nogle år, hvor det bliver en sej kamp," siger han til Politiken.