For at hjælpe de kriseramte restauranter, hoteller og caféer igang efter krisen, kan regeringen med fordel sænke momsen i en periode eller give kunder et skattefradrag ved restaurantbesøg.
Det mener en stor del af de 28 danske topøkonomer fra banker, organisationer, universiteter og forskningscentre, som har været med i undersøgelse foretaget af Børsen
"Man kunne udvide servicejobordningen til også at omfatte de hårdest ramte servicebrancher og forhøje loftet i 2020, så man kan gå på restaurant, tage på hotel og bestille takeaway og trække regningen fra i skat, så man får et tilskud, der svarer til at spare momsen," siger Erik Bjørsted, cheføkonom i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.
I sidste uge hed det i en undersøgelse fra Danmarks Statistik at 11 pct. af de danske restauranter ser en "meget stor risiko" for at måtte dreje nøglen om inden for de næste tre måneder. Af samme undersøgelse fremgik det, at 45 pct. af landets hoteller føler sig truet på livet.