Økonomer argumenterer for at kigge mod restauranter og caféer, når Danmark skal genåbnes

Ud fra et økonomisk synspunkt vil det give særdeles god mening at kigge mod landets serveringssteder, når der igen skal gang i økonomien, siger to økonomer.
Foto: Ole Lind/Ritzau Scanpix
Foto: Ole Lind/Ritzau Scanpix

Det vil ifølge Bo Sandemann Rasmussen, professor i økonomi ved Aarhus Universitet og Las Olsen, cheføkonom i Danske Bank, give god mening for regeringen at kigge i retning af den hårdprøvede horesta-sektor, når samfundet igen skal i gang økonomisk.

Det siger de til Berlingske.

"Hvis man går efter at få nogle mennesker tilbage i arbejde, kan man tydeligt se, hvor der er et stort potentiale for det. Men det skal selvfølgelig holdes op imod, hvad det koster i form af smittespredning," siger Las Olsen.

Omkring 2900 af landets restauranter, barer, diskoteker og cafeer har sendt over 24.000 medarbejdere hjem som følge af corona, og dermed er det den sektor, der er hårdets ramt for øjeblikket.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter