Thise klar med sin havremælk

Den økologiske mælkeproducent lancerer i denne uge sit første plantebaserede produkt, som ligesom den almindelige mælk er baseret på råvarer fra andelhaverne.
Foto: PR / Thise
Foto: PR / Thise

Som direktør Poul Pedersen forudsagde det i slutningen af 2018, er det nu blevet virkelighed med lanceringen af et plantebaseret alternativ til de mælkeprodukter, som Thise Mejeri har som sine kerneprodukter.

I denne uge kommer mejeriets egen version af en plantebaseret drik med havre fra Thise-andelshavere på markedet i Irmas butikker, hedder det i en pressemeddelelse.

"Vi er sikre på, at der er stigende efterspørgsel efter økologiske plantedrikke af dansk oprindelse. Det falder endvidere fint i tråd med formålet og virket for en andels- og landmandsejet mejerivirksomhed som Thise at forædle andre andelshaverbaserede råvarer end mælk. F.eks. også havre," udtaler direktøren.

Ifølge Poul Pedersen adskiller produktet sig fra nogle af de øvrige havrevarianter på markedet ved at være mindre sød og have et højere protein- og fedtindhold. Derudover har man ved at tilsætte ærteprotein og rapsolie forsøgt at gøre den mere attrativ for kaffedrikkere, der gerne vil varme og skumme mælken til deres kaffe.

Endelig skal havredrikken opbevares på køl og den kan ikke holde sig så lang tid som nogle af de langtidsholdbare plantedrikke fra bl.a. Naturli, som findes på markedet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også