FødevareWatch

Novozymes-topchef: Vi fortsætter med at investere i langsigtet vækst

Enzymkoncernen vil fortsætte med at investere trods coronakrise.

Foto: NOVOZYMES

Udbruddet af coronavirus skaber også usikkerhed hos danske Novozymes, men enzymkoncernen vil fortsætte med at investere i den langsigtede vækst.

Sådan lyder det fra Ester Baiget, der er administrerende direktør hos Novozymes, efter at selskabet tirsdag formiddag suspenderede sine forventninger til hele 2020 og præsenterede foreløbige væksttal for første kvartal.

"Novozymes er et "science"-selskab og et langsigtet selskab. Vi vil forpligte os til den langsigtede vækst, og vi fortsætter med at investere i den. På samme tid tilpasser vi os efter den virkelighed, vi lever i lige nu," lyder det.

"Det betyder blandt andet, at vores folk rejser mindre, og at vores evne til aktivt at ansætte nye medarbejdere i nogle tilfælde muligvis vil blive begrænset af logistik og visibiliteten."

"Vi forsøger at balancere det, men vi ser stadig mod fremtiden og sikrer, at vi er klar. For der er en fremtid efter coronavirusset, og vi vil ikke i dag gå på kompromis på bekostning af at være klar til at drage fordel af udviklingen i fremtiden," siger direktøren.

I tirsdagens meddelelse gør Novozymes det dog klart, at selskabet "styrer sine omkostninger stramt" som følge af virusudbruddets konsekvenser for den globale økonomi. Topchefen svarer ikke på, om selskabet har et mål for den nuværende "stramme" omkostningsstyring.

"Målet, vi har, handler om vækst, sikkerhed og vores kunder. Vi vil maksimere toplinjevæksten i dag og i fremtiden," siger Ester Baiget.

Novozymes gør det også klart i tirsdagens meddelelse, at selskabet har en stærk balance, og at aktietilbagekøbsprogrammet på op til 1,5 mia. kr. fortsætter helt som planlagt. Det samme gælder selskabets udbyttepolitik og kapitalstrukturpolitik.

Flere danske selskaber har midlertidigt suspenderet, udskudt eller sløjfet aktietilbagekøbsprogrammer og udbyttebetalinger som følge af den øgede usikkerhed efter virusudbruddet, mens andre - lige som Novozymes - har valgt at fastholde programmerne.

"Det er et fair spørgsmål. Årsagen til at vi suspenderer prognosen er særligt at tage hensyn til den volatilitet, som vi lever med lige nu. Man kan se det som en forsikring om, at der er nogle områder, vi fortsætter med at beskytte, siger hun til spørgsmålet om, hvorfor Novozymes eksempelvis ikke udskyder resten af aktietilbagekøbsprogrammet, indtil en del af usikkerheden igen er forsvundet.

"Det er også på linje med min udtalelse om, at vi fortsætter med at investere i fremtiden. Så vi tilpasser os den verden, vi lever i lige nu, men på samme tid fastholder vi mange områder," fortsætter hun.

Selskabet har på nuværende tidspunkt opkøb egne aktier for 297,9 mio. kr. ud af det samlede program, der kan løbe op i 1,5 mia. kr. frem mod årets udgang. Novozymes udbetalte allerede i slutningen af februar et udbytte på 5,25 kr. per aktie.

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier