Hotel- og restaurations-overenskomst: Sammenbrud i forhandlinger

Den kommende overenskomst for hotel- og restaurationsmedarbejdere vil formentlig blive omfattet af en mæglingsskitse.
Foto: Finn Frandsen / Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen / Ritzau Scanpix
FAGBLADET 3F VIA RITZAU

Forhandlingerne om en ny overenskomst for 65.000 hotel- og restaurationsmedarbejdere er brudt sammen.

Det fortæller forhandlingsleder for 3F, John Frederiksen, til Fagbladet 3F.

Forhandlerne fra 3Fs gruppe for Privat Service, Hotel og Restauration mødtes med arbejdsgiverorganisationerne Horesta og Dansk Erhverv lørdag morgen.

Et par timer efter gik de hver til sit:

"Det, der er buddet fra vores arbejdsgivermodpart, er, at vi alene kan tale om det, der er lavet på gennembrudsforliget. Det lever ikke op til de forventninger, vi havde på vores medlemmers vegne om, hvad der skulle sikre branchen og faget i fremtiden."

Hvad har corona-krisen betydet for forhandlingerne?

"Det er klart, at det her en svær situation for alle, og jeg håber, vi kan finde et nyt og tidspunkt til at forhandle, når det her er overstået."

Overenskomsten på hotel- og restaurationsområdet er en minimalløns-overenskomst, og derfor følger den økonomiske ramme gennembrudsforliget på Industriens område.

Parterne har brugt i alt 10 dage på at forhandle, herunder fire under forligsmandens ledelse.

"Vi synes, at vi var kommet langt, men selvfølgelig var vi ikke endt i Forligsinstitutionen, hvis der ikke var nogle knaster," siger John Frederiksen.

Den store knast var en garanti for, at medarbejdere ret faktisk også kunne få den lønstigning, som John Frederiksen mener ligger indenfor gennembrudsforliget. Den kunne 3F ikke få, ifølge forhandlingslederen.

"Det betyder, at vi har sagt pænt nej tak, og derfor må vi betragtes som en del af den gruppe, der skal opsamles af et eventuelt mæglingsforslag."

Forhandlingerne begyndte 10. februar på Hotel Marriott. Det er første gang, at Dansk Erhverv har været en del af forhandlinger på hotel- og restaurationsområdet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter