Der bliver i det første døgn efter corona-nedlukningen af Danmark arbejdet intenst med at sikre forsyningen med mejeriprodukter, og efter første hamstringsbølge ser Arla-topchef Peder Tuborgh nu afsætningen normalisere sig igen.
Til Landbrugsavisen siger han, at mejerikoncernen gennem snart lang tid har arbejdet med at sikre produktionen på mejerierne og at medarbejderne ikke bliver smittet.
"Vores teams, der sikrer vores produktion, har jo arbejdet med det her længe. Det startede allerede, da virus brød ud i Kina, hvor vi også har produktion. Vores medarbejdere har de sidste 14 dage holdt møder morgen og aften på at få løst diverse problemstillinger, så vores produktion kører. Det er et meget praktisk og alvorligt stykke arbejde," siger Peder Tuborgh til avisen.
I en meddelelse, som blev sendt ud torsdag, hedder det:
"Vores medarbejderes ve og vel på alle vores arbejdspladser på tværs af markeder er fortsat en af vores vigtigste prioriteter. Vi har allerede meget høje hygiejne- og sikkerhedsstandarder på vores arbejdspladser, og vi gør alt, hvad vi kan for at sikre et fortsat sikkert arbejdsmiljø i Arla Foods ved at følge vejledninger og forholdsregler fra sundhedsmyndighederne."