Fødevarestyrelsen lukker for første gang butik efter lovbrud

En butik ved Køge er kommet i tre måneders virksomhedskarantæne efter salg af fordærvet frugt og grønt.
Ølby Bazar har overtrådt en række regler, der har stor betydning for fødevaresikkerheden bl.a. salg af fordærvet frugt og grønt. Det har ført til en midlertidig lukning. | Foto: Miriam Dalsgaard / Ritzau Scanpix.
Ølby Bazar har overtrådt en række regler, der har stor betydning for fødevaresikkerheden bl.a. salg af fordærvet frugt og grønt. Det har ført til en midlertidig lukning. | Foto: Miriam Dalsgaard / Ritzau Scanpix.

Fødevarestyrelsen har for første gang lukket en butik for ikke at leve op til fødevareloven. Det sker efter en række påbud, bøder og politianmeldelser mod butikken, der dog ikke havde nogen effekt.

Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Virksomheden med navnet Ølby Bazar er placeret i Køge og er fra i dag lukket i tre måneder i en såkaldt virksomhedskarantæne.

Ølby Bazar har nemlig overtrådt en række regler, der har stor betydning for fødevaresikkerheden bl.a. salg af fordærvet frugt og grønt, salg af fødevarer med skadedyr, salg af kølevarer, der var opbevaret ved for høje temperaturer og salg af fødevarer uden dansk mærkning. Desuden har medarbejdernes adgang til håndvask været utilstrækkelig.

Fødevarestyrelsen har det seneste år givet ejeren en række indskærpelser og påbud samt politianmeldt butikken flere gange uden, at det har haft nogen effekt på den utilstrækkelige fødevarehåndtering, hedder det.

"Vi står i en situation, hvor vi har udtømt vores muligheder for at få virksomheden til at rette op. Virksomheden har gentagne gange bragt fødevaresikkerheden og dermed forbrugeren i fare. En midlertidig lukning er en meget alvorlig sanktion, men vi ser ingen anden udvej," siger Jakob Munkhøj Nielsen, der er chef for Fødevarekøbenhavn.

Karantænen sker på baggrund af en regel fra 2018 i fødevareloven, der gør det muligt for Fødevarestyrelsen af lukke en butik i op til et halvt år. Her kan Fødevarestyrelsen lukke virksomheder, som det seneste år har fået anmærkninger på tre ud af fire kontroller. Reglen blev indført på baggrund af, at enkelte virksomheder ikke reagerede på Fødevarestyrelsens vejledning.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår