FødevareWatch

Takeaways Just Eat-køb skal undersøges af konkurrencemyndigheder

De britiske konkurrencemyndigheder er i gang med at forberede en undersøgelse af hollandske Takeaway.coms opkøb af britiske Just Eat.

Foto: Toby Melville/REUTERS / X90004

De britiske konkurrencemyndigheder (CMA) forbereder sig på at starte en undersøgelse af hollandske Takeaway.coms opkøb af britiske Just Eat.

Det skriver Bloomberg News torsdag aften.

CMA har ifølge det hollandske selskab genovervejet sit standpunkt, og myndighederne mener nu, at en undersøgelse af opkøbet bør gennemføres.

CMA bekræfter over for Bloomberg News, at myndighederne planlægger at sætte gang i en undersøgelse.

Takeway.com vurderer, at CMA har planer om at gennemføre en målrettet undersøgelse af, hvorvidt selskabet ville have forsøgt sig igen på det britiske marked, hvis det ikke havde været for opkøbet af konkurrenten.

Takeaway.com lukkede sin britiske forretning i 2016, og ifølge selskabet selv havde det ingen planer om at forsøge en gang til uden Just Eat-opkøbet, skriver Bloomberg News.

Konkurrencemyndighedernes undersøgelse kan betyde, at Takeways.coms tidsplan for opkøbet skal revurderes, lyder det.

Tidligere i januar i år vandt Takeway.com en langvarig budkrig om Just Eat, som også kapitalfonden Prosus var ude efter.

Den 10. januar oplyste Just Eat nemlig, at aktionærer med aktier svarende til 80,4 pct. af selskabet havde takket ja til tilbuddet fra Takeaway.com.

Buddet lød på 0,12111 Takeaway.com-aktier per aktie i Just Eat, hvilket ifølge Reuters svarede til 889 pence ved markedets lukning den 9. januar. Prosus havde budt 800 pence kontant per Just Eat-aktie.

Just Eat-aktionærer takker ja til købstilbud fra konkurrent

Just Eat indgår samarbejde med stor britisk bagerikæde

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier