Herhjemme har Danish Crown i det små dyppet tåen ned i det voksende segment for vegetariske produkter, men i Norge melder kødvirksomheden Fatland sig nu klar til at investere, hvad der i danske kr. svarer til 75 mio. kr. i en vegetarorienteret produktion.
Det skriver Stavanger Aftenblad.
Hver uge sender slagteriet for øjeblikket 5-6 ton vegetarprodukter af sted, men efter at volumen er øget 50 pct. i det seneste år, har folkene bag fået mod på at foretage den store investering.
Til avisen siger direktør Terje Wester:
"Jeg ser ingen grund til, at kødindustrien ikke skal investere i vegetariske tiltag. Jeg har aldrig hørt om, at bønderne, vores 5000 råvareleverandører, har reageret negativt på det."
Fatland omsætter for 1,5 mia. norske kr. om året, og slagter omkring 14.400 ton kreaturer, lam og svin. Koncernen beskæftiger 550 medarbejdere, der arbejder i Ølen, Oslo, Sandefjord og på Jæren.