Norsk kødkoncern investerer i vegetarproduktion

Den norske kødproducent Fatland vil investere 100 mio. norske kr. i en ny produktion af vegetarprodukter.
Foto: KRISTIAN DJURHUUS// Rizau / Scanpix
Foto: KRISTIAN DJURHUUS// Rizau / Scanpix

Herhjemme har Danish Crown i det små dyppet tåen ned i det voksende segment for vegetariske produkter, men i Norge melder kødvirksomheden Fatland sig nu klar til at investere, hvad der i danske kr. svarer til 75 mio. kr. i en vegetarorienteret produktion.

Det skriver Stavanger Aftenblad.

Hver uge sender slagteriet for øjeblikket 5-6 ton vegetarprodukter af sted, men efter at volumen er øget 50 pct. i det seneste år, har folkene bag fået mod på at foretage den store investering.

Til avisen siger direktør Terje Wester:

"Jeg ser ingen grund til, at kødindustrien ikke skal investere i vegetariske tiltag. Jeg har aldrig hørt om, at bønderne, vores 5000 råvareleverandører, har reageret negativt på det."

Fatland omsætter for 1,5 mia. norske kr. om året, og slagter omkring 14.400 ton kreaturer, lam og svin. Koncernen beskæftiger 550 medarbejdere, der arbejder i Ølen, Oslo, Sandefjord og på Jæren.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter