FødevareWatch

McDonalds løber tør for vegetarisk "Arla-burger" i Sverige

14 dage efter lanceringen af en ostebaseret vegetarisk burger, der er udviklet sammen med Arla, må de svenske McDonalds-restauranter melde alt udsolgt.

Foto: PR/ McDonalds Sverige

Efterspørgslen efter en ny vegetarisk burger kaldet Crispy Cheese har været så stor, at McDonalds i Sverige nu først i januar igen kan tilbyde den ostebaserede burger til kunderne i de omkring 200 restauranter.

Det skriver McDonalds Sverige i pressemeddelelse.

"Crispy Cheese har slået alle vores forventninger og derfor er vi nu løbet tør. Vi har helt enkelt haft en alt for forsigtig salgsprognose, ligesom vi lavede for lille en bestilling. Vi beklager at vores gæster ikke kan få deres nye favoritburger," udtaler Staffan Ekstam, markedsdirektør for McDonalds Sverige.

Han tilføjer:

"Nu skal vi analysere hvordan det kunne ske og sikre os mod at det sker igen. Det er let at være bagklog, men faktum er, at vi burde have forudset, at det ville blive en stor succes allerede ved første prøvesmagning."

Burgeren er baseret på en ostevariant, som Arla står bag. Osten skal lagre i tre måneder, og det er ifølge McDonalds årsagen til, at burgeren først lander på menukortet igen til januar.

Mere fra FødevareWatch

Sløv sagsbehandling bremser fastfoodkædes udvidelse

Fastfoodkæden Sunset Boulevard har i år haft planer om at åbne seks til otte restauranter rundt om i Danmark. De planer er dog blevet skudt til hjørne på grund af lange ventetider på en byggesagsbehandler og byggetilladelser.

EU-lovgivning vil koste fødevarebranchen 140 millioner kroner

Det vil i gennemsnit koste alle fødevarevirksomheder et par tusinde kroner at overgå til nye regler om betalingsfrister og ansvarlig handel. De årlige omkostninger er dog reduceret kraftigt ved dansk beslutning om overimplementering, anslår Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Venstre vil åbne restauranter uden coronapas

Som et af fem konkrete forslag til en hurtigere genåbning vil Venstre have åbnet for både udendørs og indendørs servering på restauranter uden coronapas, når der senere på ugen skal forhandles om yderligere åbning af samfundet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier