FødevareWatch

Kammeradvokat går ind i sag om LêLê-konkurs

Kammeradvokat Boris Frederiksen skal nu undersøge om restaurantkæden LêLês konkurs og genopståen er foregået helt efter bogen, skriver Ekstra Bladet.

Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

Gældsstyrelsen gør krav på en manglende skattebetaling på 3,9 mio. kr. i konkursboet hos restaurantkæden LêLê, og nu er kammeradvokat Boris Frederiksen blevet udpeget som ad hoc kurator i sagen, der begyndte at rulle i sidste måned, skriver Ekstra Bladet.

"Vi har en viden, der har givet anledning til at få en ad hoc kurator og få gennemført nogle undersøgelser, siger Boris Frederiksen til avisen og fortsætter:

"Der er forhold omkring værdiansættelsen af aktiver og hastigheden, hvormed overdragelsen foregik, som sammenholdt med, at der er ejersammenfald på begge sider af overdragelsen, gør, at Gældsstyrelsen mener, at vi skal kigge på, om noget kunne være gjort anderledes."

Samlet står kreditorer i konkursboet tilbage med et krav på 12,3 mio. kr., og det er blandt andet usikkerhed om, hvorvidt kæden nogensinde nåede at lukke ned som følge af konkursen, samt om kæden blev solgt videre til det nys selskab for hurtigt.

Selskabet bag de fem LêLê-restauranter gik i midten af oktober konkurs for meget kort tid at genopstå i et nyt selskab, hvor rigmanden Per Ulrik Andersen var med ombord.

Mere fra FødevareWatch

Pernod Ricard køber online whiskykæmpe

The Whisky Exchange er onlineforhandler af knap 4000 forskellige skotske whisky-mærker i over 30 lande. Handlen skal give den franske koncern mere viden om markedet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier