FødevareWatch

Bagerkonkurs koster ejere flere års karantæne

Ejere bag konkursramt bagerkæde må ikke deltage i ledelsen af en virksomhed de næste to år.

Foto: Joachim Adrian

De tre mænd bag Bagerkompagniet Søren Hansen, Michael Clausen og adm. direktør Carsten Forsberg er blevet pålagt konkurskarantæne. Karantænen betyder, at de ikke må deltage i ledelsen af en virksomhed de næste to år.

Det skriver Sjællandske Medier, der oplyser, at karantænen kommer, efter moderselskabet MBC+T Engros gik konkurs i juni 2018 efter blot få måneders reelt bagervirke.

Kurator Anders Bendtsen fra Lind Advokataktieselskab sendte dengang ejerne og direktøren i retten for "groft uforsvarlig forretningsførelse". Retten vurderer dog, at "konkursen skyldes uforudsete forhold," skriver Sjællandske Medier. Dermed er det økonomistyringen i selskabet, eller mangel på samme, som nu har resulteret i konkurskarantæne til de tre mænd.

De tre ledende figurer endte med krav fra kreditorer svarende til 7 mio. kr. Størstedelen af gælden blev oparbejdet efter konkursen og derfor i perioden efter lukningen og fyringen af selskabets 40 medarbejdere, hvor der ikke blev tjent penge, skriver mediet.

Retten fandt, at MBC+T Engros ikke har overholdt bogføringslovens regler, så "det derfor ikke har været muligt for kurator at undersøge eventuelle omstødelige dispositioner, eller om ledelsen har brugt midler til private formål," fremgår det af rettens kendelse.

Den påstand er Søren Hansen, som bar det primære ansvar for regnskaber i selskabet, uenig i:

"Vi har hele tiden tilbudt at hjælpe med alt, hvad vi kunne. Men efter konkursen har vi ikke haft adgang til mails," siger Søren Hansen, som mener, at det er urimeligt at blive pålagt konkurskarantæne på den baggrund, skriver Sjællandske Medier.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier