FødevareWatch

Airbnb-gæster lagde 1,3 milliarder på danske restauranter og cafeer

Isoleret til Danmark lagde turister, som sidste år brugte tjenesten Airbnb til overnatning, 1,3 mia. kr. i landets restauranter. Det anslår udlejningsportalen selv.

Foto: Morten Lau-Nielsen/Ritzau Scanpix

Med flere end 7 millioner overnatningsmuligheder i 191 lande har udlejningsportalen Airbnb nået en seriøs størrelse, og i mellem de mange millioner årlige overnatninger kaster gæsterne også stadig flere penge af sig, når de defillerer spisesteder på destinationerne.

En opgørelsen baseret på data fra en frivillig spørgeskemaundersøgelse i 46 lande blandt 14.000 personer viser, at det især er spisesteder, der nyder godt af gæsternes tilstedeværelse, skriver Airbnb i en meddelelse.

Opgørelsen viser , at Airbnbs gæster i 2018 samlet har brugt over 25 milliarder dollar på restauranter og cafeer verden over.

Spalter man det, der i danske kroner svarer til 169 mia. kr. ud, brugte Airbnb-gæster i Europa i 2018 næsten 75 mia. kr på restauranter og cafeer, og alene i Danmark brugte Airbnb-gæster 1,3 mia. kr. på restaurantbesøg og madvarer, anslår tjenesten.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier