Dansk bagerkæde går i markedet med vitaminbrød

Konditorbager går vinteren i møde med en ny serie brød, der indeholder gær med D-vitamin.
Foto: PR.
Foto: PR.

De Danske Gærfabrikker har udviklet en ny type gær, der indeholder D-vitamin. Den bliver nu en af hovedingredienserne i en brødserie fra kæden Konditorbager.

Det fortæller Morten Lapholm, der er direktør i Konditorbager i en pressemeddelelse.

"Vi vil gerne være på forkant med nye ingredienser og produkter, så vi kan tilbyde spændende brød. Samtidig vil vi gerne være med til at øge sundheden, og manglen på D-vitamin er ganske udtalt i Danmark. Med 100 gram af vores nye brød – svarende til to gode skiver - får man dækket 30 pct. af det daglige D-vitaminbehov," siger han.

De Danske Gærfabrikker har fået et internationalt patent på gæren, der i produktionsprocessen danner D-vitamin.

De Danske Gærfabrikker vil udvide produktionen markant

Gærkæmpe vil tørre gær i gammel Daka-fabrik

For første gang siden 2005 stiger antallet af bagerier i Danmark

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter