FødevareWatch

3-Stjernet-ejer investerer milliard i kyllingeproduktion

Den finske Atria-koncern, som i Danmark ejer Aalbæk Specialiteter og 3-Stjernet, satser i hjemlandet på kyllinger. Senest har koncernen meddelt, at man er klar til at investere knap 1 mia. kr. i en ny produktion.

Foto: Joachim Adrian

Den finske fødevarekoncern Atria ser en fremtid i produktionen af kyllinger, og derfor investerer koncernen 130 mio. euro i en stor kyllingeproduktion ved Nurmo i Finland.

Det meddeler koncernen i en pressemeddelelse.

I danske kroner løber investeringen op i 970 mio. kr., og udover at ville investere i nye anlæg skal en del af pengene også gå til renovering af eksisterende faciliteter i Nurmo, hedder det.

Baggrunden for det øgede fokus på kyllinger er, at den finske efterspørgsel har været stigende i de senere år, og at man i år har set en vækst i efterspørgslen på omkring 4 pct., når man opgør værdien.

"Når projektet er gennemført, vil investeringen være et af de største enkeltinvesteringsprojekter i Atrias historie. Vi har en stærk tro på den finske fødevareproduktion og det faktum, at den finske kødindustri vil lykkes i international konkurrence, så længe vi har mod til at investere i det," udtaler Juha Gröhn, adm. direktør i Atria Plc.

Investeringerne forventes at blive gennemført i løbet af de kommende fem år.

Det er kun et år siden, at Atria sidst investerede i Nurmo-faciliteterne. I august 2018 blev det fremlagt, at koncernen ville investere 25 mio. kr. i nyt udstyr og innovation frem mod maj i år, og at investeringen skulle ses som led i en strategi, der skal gøre producenten stærkere inden for produktion af fjerkræprodukter.

Atria-koncernen omsatte i 2018 samlet for knap 11 mia. kr. og leverede et ebit-resultat på i alt 210 mio. kr. Koncernen beskæftiger omkring 4450 mennesker i Danmark, Sverige, Estland, Rusland og Finland.

3-Stjernet-ejer introducerer vegansk brand i Sverige

Nedgangen accelererer hos HKScan

Atria investerer millioner i ny finsk kapacitet

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier