FødevareWatch

Simple Feast rejser 225 millioner kroner til amerikansk eventyr

Serieiværksætteren Jakob Nordenhof Jønck har rejst 225 mio. kr. til sit måltidskasseselskab Simple Feast. Pengene skal bruges til at virkeliggøre det amerikanske eventyr, som allerede er blevet indledt.

Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Kort tid efter, at Simple Feast indledte en proces med at sætte holdet til en ny amerikansk satsning, kommer der mere kød på det plantebaserede nye ben i iværksættervirksomheden.

Til Børsen fortæller stifter Jakob Nordenhof Jønck, at han netop har rejst 225 mio. kr. til måltidskassesatsningen, og at det involverer meget mere end den nuværende forretning herhjemme og i Sverige.

"Investorerne forventer naturligvis, at der kommer noget retur, og det betyder, at det ikke nytter noget kun at være til stede i Danmark og Sverige. Vi skal også lykkes på den globale scene med det her koncept, hvilket hele tiden har været vores ambition," siger Jakob Nordenhof Jønck til avisen

For et år siden investerede venturefonde som danske Byfounders, engelske Balderton og svenske Sweet Capital, 78 mio. kr. i Simple Feast. Ifølge stifteren er det den samme gruppe, der nu investerer flere penge i selskabet. Pengene skal primært anvendes i Californien, hvor man forventer at kunne levere måltidskasser fra næste sommer. Derudover er der blevet brugt et tocifret millionbeløb på etableringen af nyt hovedkontor og produktionskøkken på Refshaleøen i København.

I august skrev FødevareWatch, at Simple Feast ud over dansk og svensk ekspansion også søgte ansatte til syv forskellige nyoprettede stillinger i Ventura i Californien. Derudover har selskabet også et kontor i Tyskland.

Selskabet har en ambition om at blive en global spiller, og ekspansionen koster på bundlinjen. Sidste år kom måltidskassefirmaet ud med et underskud på 40,1 mio. kr. mod minus 5,7 mio. kr. i 2017.

Selskabet er stiftet af Jakob Nordenhof Jønck og Thomas Ambus i 2014.

Trods stort underskud i Homemate: "Vi er kommet for at blive"

Dansk måltidskassefirma lander sit hidtil største underskud på 40 millioner

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier