FødevareWatch

Foss og DTU vil styrke fødevareinnovation i nyt samarbejde

DTU-studerende og Foss-medarbejdere skal i et nyt stort samarbejde forske sammen for at udvikle bæredygtige løsninger.

Foto: Foss/PR

Kunstig intelligens, analyse af fødevarekvaliltet og- sikkerhed samt sensorer og måleteknologer inden for fødevareområdet bliver fokusområderne i et nyt samarbejde mellem Foss og Danmarks Tekniske Universitet, DTU.

"Innovation er en del af vores DNA hos FOSS, og nye idéer trives vældig godt i et læringsmiljø, hvor man kan sparre, udfordre og udvikle sammen. Stærke og strategiske samarbejder med innovative institutioner såsom DTU er helt sikkert en katalysator for ny udvikling her hos FOSS, og det håber jeg også, det er for vores partner," udtaler udviklingsdirektør hos Foss Tommy Bysted i en pressemeddelelse.

Prøv AgriWatch gratis i tre uger!

Formålet med at etablere det nye samarbejde er blandt andet at fremme videnskab, teknologier og nytænkning.

Hos DTU er der også en lang tradition for at samarbejde med erhvervslivet og beslutningstagere, fortæller koncerndirektør for innovation og entreprenørskab på DTU Marianne Thellersen. Hun glæder sig naturligvis over det nye samarbejde, som skal styrke både forskning, udvikling og uddannelse.

"Rammeaftalen bidrager positivt til, at forskere og studerende på DTU får mulighed for at forske sammen med FOSS. Dermed håber jeg, at vi sammen kan udvikle bæredygtige løsninger til gavn for samfundet," lyder det fra hende.

Samarbejdet kommer til at køre over flere år og vil blandt andet bygge på fælles forskningsprojekter, seminarer, workshops og forløb for de studerende, hedder det.

Alfa Laval vil tænke innovation på en ny måde

Foss-direktør tror på færre patenter og lukkede døre i fremtiden

Ny national klyngeorganisation er på vej

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier