BBC: Parlamentets overhus når brexitlov i denne uge

Et lovforslag, der skal blokere for et no-deal brexit, vil blive godkendt i parlamentets overhus fredag.
Foto: ISABEL INFANTES/AFP / AFP
Foto: ISABEL INFANTES/AFP / AFP
AF RITZAU

Den britiske regering siger ifølge BBC, at et lovforslag, der skal blokere for et no-deal brexit, vil være færdigbehandlet og godkendt i parlamentets overhus fredag eftermiddag.

Lovforslaget blev vedtaget i Underhuset onsdag, hvilket var et stort politisk nederlag for premierminister Boris Johnson. 

Lord Ashton of Hyde har meddelt, at alle dele af lovforslaget vil være færdigbehandlet inden klokken 17.00 lokal tid.

Der har været påstande om, at Overhuset måske med overlæg ville trække tiden ud, så lovforslaget ikke ville blive endeligt underskrevet i kongehuset inden suspenderingen af parlamentet i næste uge.

Men Overhusets konservative indpisker, som kontrollerer og indskærper partifællernes partidisciplin og tilstedeværelse ved afstemninger, har meddelt, at der er sket et gennembrud i forhandlinger med Labour tidligt torsdag. 

Parterne forhandlede natten til torsdag. Her stemte de overraskende hurtigt om en række ændringsforslag, der kunne have ført til en maratonbehandling af lovforslaget.

Det skriver BBC med henvisning til Lord Ashton of Hyde. Han er blevet udnævnt til chefindspisker i Overhuset af premierminister Boris Johnson. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også