FødevareWatch

Lav vækst bremsede den danske eksport

I juni faldt den danske eksport med 4,9 pct. Det er især eksporten til EU-landene, der lider et knæk i andet kvartal, hvor den samlede danske vareeksport dog steg med 2,6 pct.

Foto: Janus Engel

Efter flere års fremgang i eksporten, begynder der at komme tegn på en tilbagegang. I juni faldt eksporten med 4,9 pct., skriver Dansk Industri på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

Ser man på andet kvartal tog vareeksporten et nøk op med 2,6 pct., og tjenesteeksporten steg med 1,4 pct.

Ifølge chefanalytiker i Dansk Industri Allan Sørensen er en lav vækst i EU en af hovedårsagerne bag den faldende eksport. Selvom der nu er tilbagegang at spore i eksporten, så er det endnu ikke på et kritisk niveau. Men hårde tider kan ligge forude for danske eksportvirksomheder, lyder det.

"Lav vækst og global usikkerhed bremser dansk eksport. Det er især eksporten til EU-landene, der er ramt af modgang i andet kvartal. Eksporten er gået ganske pænt frem over det seneste år, så vi skal ikke tolke for negativt på en måneds tilbagegang, men eksportvirksomhederne kan desværre også få det svært i anden halvdel af 2019, siger Allan Sørensen til DI Business.

Kigger man over Atlanterhavet har der over det seneste år været en stigning i eksporten til USA på 30 pct.

Svinepest har dræbt over 200 millioner grise

Handelskrig kan forgylde danske landmænd

Frygtet sygdom bag eksportboom: Danske svineproducenter står til milliongevinst

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier