FødevareWatch

Studerende hjælper Compass Group til at øge bæredygtigheden

Efter Aalborg Universitet valgte at udlicitere kantinedriften til Compass Group, er øget bæredygtighed og mindsket madspild kommet højt op på menuen, forklarer universitetet.

Foto: Stine Tidsvilde

Det gavner både Aalborg Universitet og kantineleverandøren Compass Group, at sidstnævnte har overtaget driften af universitetets kantiner.

Sådan lyder det fra begge parter i en artikel fra Dansk Industri.

Hver dag bruger 23-24.000 studerende og ansatte kantinerne på universitetets forskellige afdelinger i Aalborg, Esbjerg og København. Her kan Compass Group tilbyde de studerende et mere bæredygtigt køkken og dermed mindske madspildet mere end universitetet selv ville, lyder det.

Også Compass Group gavner af muligheden for at være i tæt kontakt med så mange unge, der kan give et peg til, hvordan de synes frokostbordet skal se ud, og hvordan bæredygtighed kan spille mere ind. Det siger Kristofer Kjelmann, der er strategic developement manager gis Compass Group Denmark.

"De studerende er på forkant med, hvad der sker. De er kritiske og de giver os gode idéer, som ofte er i tråd med vores egen trendrapport, som vi deler med køkkencheferne en gang om året. Det kan handle om at mindske madspil, spise mere grønt eller fjerne artikler som plastikbestik og sugerør, siger han til Dansk Industri Business.

Ifølge DI har Compass Group reduceret sit registrerede madspild over de sidste tre år med 6-8 pct. årligt.

Salg af Fazer Food Services påvirker ikke danske ansatte

Kantineselskaber indgår milliardhandel

Bundlinjen i Compass Group vokser med 70 procent

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier