FødevareWatch

Estrella får hug af Fødevarestyrelsen for vildledende markedsføring af linsechips

Det er vildledende markedsføring, når snackproducenten Estrella påstår, at dens linsechips af mærket Taffel indeholder "40 pct. mindre fedt". Det indskærper Fødevarestyrelsen over for selskabet, som nu vil ændre sin emballage.

Estrella har en række produkter af mærket Taffel på de danske supermarkedshylder. Men selskabets markedsføring af sine linsechips har været lige lovlig frisk, mener Fødevarestyrelsen. Foto: Estrella / PR

Snackproducenten Estrella har stor succes med sine linsechips af mærket Taffel, der går som varmt brød blandt sundhedsbevidste snackelskere i både Danmark og Sverige.

Succesen kan dels tilskrives et løfte om, at produktet, der er baseret på blandt andet linsemel frem for kartofler, indeholder markant mindre fedt end andre chips.

Men den påstand, som pryder forsiden af chipsposerne, er lige lovlig frisk, mener den danske Fødevarestyrelse, som ifølge EB.dk har sendt en indskærpelse af reglerne til producenten

Estrella skriver, at Taffel linsechips indeholder "40 pct. mindre fedt", men den vurdering er foretaget ved at sammenligne med skiveskårne kartoffelchips, der er dybstegt i olie og i sagens natur derfor vil være mere fedtholdige.

Sammenlignet med Snack Chips fra konkurrenten Kims, der produceres på samme måde som linsechip - ved at moste tørrede grønsager blandes med olie og krydderier, inden de varmebehandles, er fedtprocenten fuldstændig ens: 17 gram fedt pr. 100 gram.

"Vi har indskærpet, at det er vildledende at sammenligne denne vare med den værste vare i en helt anden produktkategori. For når de gør det, får de meget nemt produktet til at se ret fedtfattig ud - uden at det faktisk er tilfældet," siger Martin Birch Hansen, sektionsleder i Fødevarestyrelsen, til EB.dk.

Ronni Köhl-Holk, der er marketing manager for Estrella ApS, forklarer påstanden om fedthindholdet med, at der "ikke var et direkte sammenligneligt produkt på markedet", da man lancerede sine linsechips. Ifølge EB.dk har Kims Snack Chips dog været på markedet siden 1987.

Samtidig påpeger han, at kartoffelchips er "klart det største segment i snackskategorien" og at den kategori flugter med forbrugeres opfattelse af snacks.

"Vi har fået indskærpet af Fødevarestyrelsen, at denne fortolkning af reglerne er for snæver. Det tager vi naturligvis til efterretning og justerer vores emballager hurtigst muligt efter aftale med dem," bebuder Ronni Köhl-Holk over for mediet.

Dansk Estrella-selskab i ny marginal fremgang

Taffel-chips fik bedste resultat i fem år

Taffel-ejere køber britisk popcorn-klenodie

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier