FødevareWatch

Novozymes står til fald på ny strategi

Investorernes fokus vil mandag samle sig om Novozymes, efter at enzymkoncernen søndag har lanceret en ny strategi, på en dag hvor der tegner sig en underliggende god stemning på de europæiske aktiemarkeder.

Futures for de ledende amerikanske indeks stiger 0,2 til 0,5 pct., mens den tyske DAX-future stiger 0,2 pct. fra morgenstunden, og det tyder altså på, at pilen peger op for det danske C25-indeks, der fredag dykkede 0,7 pct. til 1125,94

Novozymes har søndag lanceret ny strategi, der skal sikre bedre udnyttelse af selskabets kernekompetencer. ABG Sundal Collier er umiddelbart lidt skeptisk over for denne, og aktien står ifølge aktiechef Tue Østergaard til et kursfald på 2 til 3 pct.

"Det virker lidt uambitiøst, og aktien skal sætte sig en spids på det - dog ikke meget, for det giver ikke store estimatændringer i vores verden. Vi ser frem til at høre, hvad de fortæller på kapitalmarkedsdagen," siger han.

Den nye strategi løber over en periode på tre år - fra 2020 til og med 2022 - og Novozymes sigter her efter at kunne fremvise en årlige organisk salgsvækst på 5 pct.

Tue Østergaard hæfter sig ved selskabets formulering om, at det første år af strategiperioden formentlig vil blive negativt påvirket af porteføljeændringer.

"Vi skal have fundet ud af, hvad der ligger i det. Men den positive del er, at de tager omkostninger ud," lyder det fra aktiechefen.

Novozymes afholder i eftermiddag kapitalmarkedsdag i Lyngby, hvor investorerne kan høre mere om den nye strategi. Arrangementet starter klokken 12.00.

Fredag faldt Novozymes-aktien 1,6 pct. til 305 kr. Nederst i eliteindekset endte Carlsberg-aktien med et kursfald på 2,9 pct. til 880 kr., og fokus kan mandag endnu engang samle sig om aktien.

Fokus kan derudover også blive rettet mod Netcompany og DFDS forud for de to selskabers kapitalmarkesdag, der afholdes tirsdag. Netcompany-aktien faldt fredag 0,7 pct. til 243,60 kr., mens aktien i DFDS steg 1,1 pct. til 252,40 kr.

Tirsdag kommer der også regnskab fra Scandinavian Private Equity (SPEAS) for årets første kvartal. Onsdag offentliggjorde selskabet salget af sin private equity-portefølje for 25,7 mio. euro. Aktien steg fredag 1,7 pct. til 3500 kr.

 

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier