Sukkerafgifter er en hæmsko for fødevarevirksomheder, der eksporterer, mener Johan Bülow, stifter og kreativ direktør i Lakrids By Bülow.
Det skriver Berlingske, der har bedt lakridsiværksætteren komme med tre bud på, hvad der fra politisk hold kunne hjælpe selskaber som Lakrids By Bülow med at skabe mere værdi og omsætning i deres virksomheder.
"Afgiften skaber mangel på likviditet til vækst og kan i visse tilfælde gå ud over kvalitet, som er det vigtigste parameter for differentiering. Dertil skaber det enorme mængder af kompleksitet i selve rapporteringen, som burde benyttes til at vinde de pågældende markeder," siger han til avisen.
Dertil tror lakridsmageren på, at bæredygtighed vil være en væsentlig drivkraft, når Danmark i fremtiden konkurrere internationalt, hvorfor han synes, det bør være et politisk fokus. Sidst peger Johan Bülow på, at bør lave en målrettet indsats for at få unge iværksættere i gang.
Virksomheder i opråb mod højere afgifter: "Det er det glade vanvid"
Danske fødevarevirksomheder skal hjælpes meget mere mod udlandet
Alt om folketingsvalget på FødevareWatch