FødevareWatch

Digital platform skal få lokale fødevarer ud over rampen

Et nyt tiltag fra Ringkøbing-Skjern Kommune skal styrke lokalområdets fødevaresalg.

I området ligger udover de mindre iværksættere også større virksomhedsproduktioner - bl.a. Arlas produktion af Unika-oste på mejeriet i Troldhede. | Foto: ARLA

Iværksætteriet inden for fødevareområdet spirer i Ringkøbing-Skjern Kommune, og derfor har Erhvervsråd Ringkøbing-Skjern skabt et nyt digitalt fødevareunivers, som skal understøtte og styrke fødevarepolitikkens vision om at udvikle et stærkt vestjysk fødevareerhverv.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

Området har en kulinarisk rugekasse i Fødevareparken, som skal trække nye initiativer og idéer — og ultimativt nye virksomheder til kommunen. Erfaringen fra Fødevareparken er, at sparring og samarbejde skaber både synergi og vækst i fødevareerhvervet, fremgår det videre.

"Der sker rigtig mange spændende ting både i Fødevareparken og ude lokalt hos små producenter, der udvikler lokale produkter af meget høj kvalitet," siger Søren Holm, som er udviklingschef i Center for Fødevareudvikling.

Han mener, at det af samme årsag er relevant at samle de gode historier og eksempler "til styrkelse af stoltheden lokalt blandt ellers så beskedne vestjyder - og til inspiration for andre, der måske står og er lige ved at tage skridtet ud ad en ny kulinarisk vej," lyder det i meddelelsen. Det skal så ske gennem den nye digitale platform.

Pengene til den digitale platform kommer fra kommunens vækstmidler, og initiativet understøttes af, at byrådet i april vedtog en ny fødevarepolitik for de kommende år.

Økologisk mejeri leder efter nyt lager

Tønder-entreprenør trækker på skuldrene over øget kontrol: Vi kører da bare over grænsen 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier