FødevareWatch

Handelsbanken løfter Novozymes-kursmål

Handelsbanken løfter kursmål på Novozymes til 290 kr. fra 275 kr.

Handelsbanken har løftet kursmålet for aktien i Novozymes til 290 kr. fra 275 kr., efter at enzymkoncernen i sidste uge løftede sløret for, hvordan samarbejdet med amerikanske Monsanto kommer til at se ud.

Finanshuset fastholder dog anbefalingen "sælg", viser data fra Bloomberg News

Novozymes-aktien steg 3,7 pct. til 315,90 kr. fredag. Efter lukketid torsdag annoncerede enzymproducenten en ny opsætning i sit BioAG-arbejde.

Sidste år købte Bayer amerikanske Monsanto, der var det danske selskabs tidligere partner på området, og derfor har der været usikkerhed om, hvorvidt samarbejdet ville fortsætte efter opkøbet.

Men det gør det - og tilmed i en bredere opsætning end tidligere, fordi Novozymes har mulighed for at samarbejde med andre partnere end Bayer for en bredere udnyttelse end kerneområdet majs og soja. Ifølge Handelsbanken er det godt nyt for det danske selskab, at samarbejdet vil fortsætte med Bayer.

"Dette er positivt for enzymproducenten, idet Bayer er den førende leverandør af majsfrø og er den landbrugsvirksomhed med den største markedseffekt. Samarbejdet er klart at foretrække, fremfor at Novozymes uafhængigt ville forsøge at udføre alle opgaver selv," fremgår det mandag morgen af en analyse fra banken, der desuden venter, at markedet for landbrug og dyrefoder vil falde med 2 pct. i år.

Annonceringen udløste også en opjustering af forventningerne, som dog primært er teknisk, fordi opløsningen af den gamle alliance giver indtægtsførsel af tidligere udskudte indtægter.

Opdateret kl. 10.00 med informationer fra analysen

Mere fra FødevareWatch

Ketchupeffekt redder resultatet hos kæmpen Euro Cater

Den nordjyske Euro Cater-koncern, der omsætter for over 8 mia. kr., har igen haft et svært og coronapåvirket regnskabsår. Samlet blev det dog til et positivt resultat i et år, hvor store nedgange blev afløst af store opture, siger økonomidirektør.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier