FødevareWatch

Tusk indkalder til krisemøde efter britisk nej

EU's stats- og regeringschefer indkaldes til topmøde 10. april, efter Underhuset har afvist Mays aftale.

Efter at det britiske underhus har afvist premierminister Theresa Mays brexitaftale fredag, indkalder EU-præsident Donald Tusk til krisetopmøde den 10. april, skriver han på Twitter.

"I lyset af Underhusets afvisning af udtrædelsesaftalen har jeg besluttet at indkalde til topmøde den 10. april," skriver han.

EU-Kommissionen meddeler ifølge nyhedsbureauet AP, at et brexit uden en aftale "nu er et sandsynligt scenarie".

En talsmand for kommissionen siger, at den "beklager", at aftalen er afvist. Nu er forventningen, at Storbritannien udtræder af EU med et hårdt brud den 12. april, medmindre en anden løsning viser sig.

"Det vil være op til Storbritannien at pege på en vej fremad inden den dato, så EU's medlemslande kan tage stilling til det," siger talsmanden ifølge nyhedsbureauet dpa.

"EU er nu fuldt ud forberedt på et scenarie uden en aftale ved midnat den 12. april," tilføjer han.

Underhuset har afvist Mays brexitaftale med 344 stemmer imod og 286 for, viser resultatet af fredagens afstemning.

Det er tredje gang, at hun sender den til afstemning i parlamentet, men denne gang var det i en version, hvor medlemmerne kun skulle tage stilling til halvdelen af aftalen.

/ritzau/

Mere fra FødevareWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier