FødevareWatch

Them Andelsmejeri mister halvdelen af sin mælk

Udfordringer med at følge mælkeprisen hos Arla har fået seks andelshavere i Them Andelsmejeri til at forlade ejerkredsen, og det betyder, at mejeriets råvaregrundlag med et slag halveres.

Foto: Therese Larsen

Opgjort i kilo er der tale om en samlet reduktion i råvaregrundlaget på hele 25 millioner kilo mælk, når seks andelshavere stopper leverancerne til Them Andelsmejeri ved Silkeborg.

Ifølge Landbrugsavisen.dk forlader de seks andelshavere selskabet efter flere års udfordringer med at holde mælkeprisen på et niveau, hvor den kan måle sig med prisen i Arla. Særligt har mejeriet været presset af, at landmænd har leveret stadig mere mælk til mejeriet.

"Vi landmænd har et stærkt vækstgen, også selvom det betyder, at vores mælkepris bliver presset. Landmænds lyst til at ekspandere er svær at stoppe, men for et mejeri er det giftigt at have for meget mælk over en lang periode. Historisk set er det dét, som mejerier lukker af", siger mejeriets formand Gert Glob Lassen til avisen.

Farvellet til de seks betyder, at halvdelen af mælken med et slag forsvinder, og derfor skal Them Andelsmejeri for første gang i mange år på jagt efter nye leverandører.

Arla dypper tæerne i plantebaseret hav

Naturmælk skyder gang i udsat ostesats

Direktør forlader Them Andelsmejeri til fordel for helt nyt selskab

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier