FødevareWatch

Dansk Tang vil etablere Danmarks første kommercielle tangplantage

Det danske tangselskab vil efterkomme den stigende efterspørgsel fra restauranter med en plantage.

Foto: Dansk Tang

Dansk Tang fra Odsherred har store planer i støbeskeen. Selskabet vil have styr på tangen og plante den i lige linjer fremfor på sten, og derfor er en kommerciel tangplantage i nu støbeskeen, skriver DR.

Lige nu eksperimenterer Dansk Tang derfor med at dyrke tang på forskellige kystdybder.

"Odsherred er helt unikt, da vi har tre kystlinjer. Vandet ved kysterne har forskelligt saltindhold, forskellige bundforhold og stenrev, der kan gøre, at vi er oppe på 19 tangarter, som vi kan levere," siger Claus Marcussen, direktør i Dansk Tang, til mediet.

Dansk Tang har gennem de senere år oplevet en stigende efterspørgsel på råvarerne, og det skal plantagen afhjælpe. I dag leverer virksomheden blandt andet tang til Noma, Geranium og Dragsholm Slot.

Danske tangchips er på vej til hollandsk supermarkedskæde

Tang-iværksætter efter kapitalindsprøjtning: "Det har overrasket mig hvor meget man kan presse sig selv mentalt og fysisk."

Danske tangproducenter fusionerer og kigger på eksport

Milliardindustri vokser frem på havbunden 

Mere fra FødevareWatch

Nye slikbutikker på nettet holder fast i coronaoptur

Med medvinden fra blandt andet den lukkede grænsehandel og de slikhungrende danskere i ryggen klarede danske online slikbutikker sig godt igennem 2020. Nu melder spørgsmålet sig: Kan man blive ved med at sælge slik på nettet, efter coronaen har lettet sit tag?

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier