I dag træder frihandelsaftalen mellem EU og Japan i kraft, og Landbrug & Fødevarer ser stort potentiale for særligt eksporten af grisekød, mejeriprodukter og ingredienser, fordi aftalen stort set fjerner al told mellem parterne.
Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.
Eksporten af fødevarer kan stige med 83 pct. i løbet af de næste 10-15 år på grund af aftalen, konkluderer erhvervsorganisationen på baggrund af en analyse.
"Det er en vigtig aftale med stort potentiale for den danske fødevareklynge, som vi har arbejdet for længe. Japanerne er særligt glade for danske fødevarer på grund af vores høje kvalitet og sikkerhed. Samtidig er vi et af de lande, der bruger mindst antibiotika i produktionen," udtaler Anne Arhnung, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, i meddelelsen.
I 2017 eksporterede den danske fødevareklynge for 5,5 mia. kr. til Japan.
Fødevarebranchen jubler over ny handelsaftale med Japan
EU og Japan enige om historisk frihandelsaftale
Japans premierminister skal snakke frihandel med Løkke