FødevareWatch

L&F: Frihandelsaftale kan øge dansk eksport af fødevarer med 83 pct

Frihandelsaftalen mellem EU og Japan træder i kraft i dag, og Landbrug & Fødevarer peger på, at de animalske produkter - især mejeriprodukter og svinekød - vil mærke en stigning i eksporten.

Foto: Virginia Mayo/AP

I dag træder frihandelsaftalen mellem EU og Japan i kraft, og Landbrug & Fødevarer ser stort potentiale for særligt eksporten af grisekød, mejeriprodukter og ingredienser, fordi aftalen stort set fjerner al told mellem parterne.

Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Eksporten af fødevarer kan stige med 83 pct. i løbet af de næste 10-15 år på grund af aftalen, konkluderer erhvervsorganisationen på baggrund af en analyse.

"Det er en vigtig aftale med stort potentiale for den danske fødevareklynge, som vi har arbejdet for længe. Japanerne er særligt glade for danske fødevarer på grund af vores høje kvalitet og sikkerhed. Samtidig er vi et af de lande, der bruger mindst antibiotika i produktionen," udtaler Anne Arhnung, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, i meddelelsen.

I 2017 eksporterede den danske fødevareklynge for 5,5 mia. kr. til Japan.

Fødevarebranchen jubler over ny handelsaftale med Japan

EU og Japan enige om historisk frihandelsaftale

Japans premierminister skal snakke frihandel med Løkke

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier