Danskerne holder fast i kødet til aftensmaden

Undersøgelse viser, at danskerne ikke har flere kødfrie aftensmadsmåltider end tidligere. Faktisk tværtimod.
Foto: Scott Applewhite/AP Photo/Polfoto
Foto: Scott Applewhite/AP Photo/Polfoto

(Opdatering: Af første version af citathistorien fremgik det, at danskerne overdriver deres interesse for kødfrie dage. Den del er skrevet ud af artiklen.)

En undersøgelse fra Epinion foretaget for Madkulturen viser ifølge Ekstra Bladet, at kød blev brugt i 73 pct. af danske aftensmåltider i 2018.

Undersøgelsen viser ikke noget om mængden af kød, men udelukkende hyppigheden, og de 73 pct. er mere end de 72 pct., som svarede det samme i 2015.

"Antallet af kødfrie aftensmåltider i Danmark, og dermed antallet af kødfrie dage, ligger på et lige så højt niveau som i 2015," hedder det i undersøgelsen.

Undersøgelsen er foretaget af Epinion og har 2257 respondenter i aldersgruppen 18-90 år.

Plantekødsfirma har succes med kødfri produkter - nu tjener det for første gang penge 

Verdens største fødevareselskab klar til stort veganersats 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter