FødevareWatch

EU's Juncker står fast: Skilsmisseaftale genforhandles ikke

Den aftale, som May og EU har forhandlet om brexit, er den bedste, man kan opnå, siger talskvinde.

Storbritanniens regering og EU-landene er blevet enige om en skilsmisseaftale, og den skal ikke genforhandles - trods massiv modstand blandt briterne. 

"Vi har en aftale på bordet. Den blev godkendt af stats- og regeringscheferne 25. november, og som Juncker (formand for EU-Kommissionen) allerede har sagt, er det den bedste - og eneste mulige - aftale. Vi vil ikke genforhandle," siger talskvinde Mina Andreeva i kommissionen. 

Spørgsmålet er blevet aktuelt, da britiske regeringskilder mandag anonymt har sagt, at premierminister Theresa May vil udskyde en afstemning tirsdag om aftalen. Parlamentet i London skal godkende skilsmisseaftalen. 

May står til at lide et stort nederlag. Det gør, at usikkerheden om briternes udtræden af unionen igen vokser. 

Mina Andreeva understreger, at holdningen i kommissionen "er uændret". Og Storbritannien forlader EU 29. marts 2019.

Mandag har skotske politikere vundet en sejr ved EU-Domstolen om brexit. Domstolen har afgjort, at briterne ensidigt kan trække deres anmodning om brexit tilbage. 

"Vi tager denne afgørelse til efterretning," siger Andreeva.

Mere fra FødevareWatch

I Ovodan har man gjort æg til en global milliardforretning

Det fynske æggepulverselskab Ovodan Egg Group er markedsledende i flere lande og buldrer i disse år frem i Kina. I år har selskabet, der er ejet af Stadil-konglomeratet Thornico, en børsnotering i kalenderen, som skal fremme væksten yderligere.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier