FødevareWatch

Skandaleramt kødkæmpe får ny topchef

I den ombruste brasilianske kødkoncern JBS, der var omdrejningspunktet i den store kødskandale i 2017, har man nu fundet frem til, hvem der skal afløse stifteren på posten som koncerntopchef.

Foto: /ritzau/AP/Eraldo Peres

Fremover vil det ikke længere være stifteren José Batista Sobrinho, der skal være topchef i den brasilianske kødkoncern JBS, som har sønnerne Joesley og Wesley Batista som majoritetsejere.

Af en meddelelse, der netop er udsendt, fremgår det, at det i stedet er Gilberto Tomazoni, som med omgående virkning tiltræder på posten.

Han har været i JBS i fem år, senest som driftsdirektør, og gennem det arbejde har han siddet med, når direktionen har udarbejdet den globale strategi.

Om arvtageren siger José Batista Sobrinho:

"Jeg er meget glad for, at Tomazoni er min efterfølger. Han kender virksomhedens kultur og har et dybt kendskab til vores forretning over hele verden. Som ledende driftsdirektør har han ledet JBS' operationer med stor succes og vil fra nu af føre selskabet ind i en ny fase af sin udvikling."

Forud for sin tid i JBS var Gilberto Tomazoni 27 år i fødevareproducenten Sadia, hvor han startede som elev og endte med at være adm. direktør. Inden jobbet i JBS nåede han også at sidde som næstkommanderende i fødevare- og ingredienskoncernen Bunge Alimentos.

Afgående topchef José Batista Sobrinho, der selv etablerede JBS så tidligt som i 1953, vil fortsat være at finde i selskabets bestyrelse.

Amerikansk kødkæmpe sat i forbindelse med flere internationale kyllingeopkøb

JBS overhaler Danish Crown med ny milliardaftale med Alibaba

Stor kødkoncern udpeger ny topchef

Amerikanske fødevarekoncerner smelter sammen i milliardfusion

Mere fra FødevareWatch

Fynsk frugtkoncern fordobler resultatet

I et år hvor omsætningen i Orskov Foods er gået tilbage med hele 11 pct., har den fynske frugtkoncern formået at løfte bundlinjen tilbage på rekordniveau. Lavt prisniveau presser fortsat dansk frugtavl hårdt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier