FødevareWatch

USA's tilskud til landmænd dækker ikke toldtab

Amerikanske landmænd mener, de ikke bliver kompenseret tilstrækkeligt for den toldkrig, som Trump-regeringen har bragt landet ud i.

Ritzau Scanpix/AP/Manuel Balce Ceneta
Foto: Ritzau Scanpix/AP/Manuel Balce Ceneta

Selv om Trump-regeringen er begyndt at kompensere amerikanske landmænd for indførelsen af toldafgifter, dækker kompensationen ikke tabet fra den mistede eksport, mener landmænd.

Det skriver Wall Street Journal.

Det amerikanske landbrugsministerium, Unda, udtalte i august, at myndighederne vil udbetale omkring 5.000 mio. dollar til de amerikanske landmænd i kompensation for globale handelsstridigheder.

Men ifølge en række landmænd er beløbet ikke højt nok til at opveje tabene ved den forringede eksport til Kina og andre udenlandske markeder, hvor landmændene havde forventet at afsætte store mængder afgrøder og kød.

Mange af USA's vigtigste handelspartnere, så som Kina, Canada og Mexico, har pålagt toldsatser for milliarder af dollar på amerikanske varer for at gengælde Washingtons nye told. Det har ført til mindre handel og har dermed skadet de amerikanske landmænd, skriver avisen.

I alt har 49.000 amerikanske landmænd ansøgt om kompensation fra de amerikanske myndigheder, og indtil videre har Unda udbetalt 35 mio. dollar til landmændene.

I alt forventes amerikanske indtægter fra landbruget at falde med 13 pct. i 2018.

Trump vil støtte toldramte landmænd med 5 mia. dollar

USA indfører told på kinesiske varer for 16 milliarder dollars

Trump optrapper handelskrig med Kina med ny trussel

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier